Lice’de 14 yaşındaki çocuğa yönelik işkenceyle ilgili soruşturmada beş polis gözaltına alındı

Beş polis memuru Lice’de 14 yaşındaki çocuğa yönelik işkence ve kötü muamele olayı ile ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alındı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi
Editör
Yayınlanma
2 Dk Okunma Süresi

BBC Türkçe'ye konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, iki polisin Lice’de, üç polisin de Ankara’da gözaltına alındığını belirtti.

Yeni Müfredatta Integral Gitti Cihat 15 Temmuz ile Vurgulandı Yeni Müfredatta Integral Gitti Cihat 15 Temmuz ile Vurgulandı

Diyarbakır Valiliği de, Cumartesi günü gözaltına alınan polislerin görevden uzaklaştırıldığını ve haklarında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Valilik, çocuğun hayatını kaybettiği yönündeki iddiaları da yalanladı ve “14 yaşındaki Y. D. isimli darba maruz kalan çocuk, il merkezindeki bir hastaneye başvurmuş; tedavisinin ardından bir gün sonra taburcu edilmiştir” dedi.

Baro, polisler hakkında 14 yaşındaki bir çocuğa işkence ve kötü muamele yaptıkları ve ölümle tehdit ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Ailenin aktardığına göre, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Pazartesi günü Nevruz kutlamaları sırasında ateş yakan çocukları dağıtmak üzere bir sokağa giden bir polis ekibi, kendilerinden kaçan iki çocuğu ekip arabasına bindirdi.

Çocuğun babası Yılmaz Diken, polisin 14 yaşındaki oğlunu alıkoyarken, daha sonra yaşı küçük olduğu için arkadaşının gitmesine izin verdiğini anlattı.

Oğlunun ilçe çıkışında tenha bir yere götürüldüğünü aktaran Diken, “Nevruza gidiyorum diye boynuna puşi bağlamış, o puşi ile ellerini kafasına bağlamışlar. Ayaklarına da kelepçe takmışlar, daha sonra bizim mahalleye yakın bir yere, bir dere kenarına atmışlar. Tesadüfen o bölgede ahırı olan bir tanıdık oğlumu görmüş ve hastaneye götürmüş” dedi.

'Çocuk üç polisi teşhis etti'

BBC Türkçe’ye açıklama yapan ailenin avukatı, darp edilen çocuğun dün fotoğraflarla üç polisi teşhis ettiğini diğer ikisinin de aynı ekipten olduğu için yapılan bir operasyonla gözaltına alındığını belirtti.

Ailenin avukatı, polislerin tutuklanmasını beklediklerini söyledi.

Diyarbakır Baro Başkanı Eren polislerin ifadesinin bugün alınacağını belirtti ve şunları söyledi:

“Hukuka göre tutuklamaları gerekir çünkü yaptıkları çok büyük bir suç. 14 yaşındaki bir çocuğa işkence edip bir dere kenarına atıyorlar. Doğru olan hepsinin tutuklanması ve bu ağır eylemin cezasını çekmeleri.”

Editör: Haber Merkezi
Editör Hakkında
Yorumlar