Adana'da'Kobani Davası' kararına tepki Adana'da'Kobani Davası' kararına tepki

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Madencilik'e ait altın madeninde dün meydana gelen toprak kayması sonucu göçük altında kalan dokuz işçiyi arama-kurtarma çalışmaları hızla sürüyor.

Ancak, Türkiye Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Başkanı İrfan Türkkolu'nun yaptığı açıklama gündemi meşgul ediyor. Türkkolu, yetkilileri on yıldır uyardıklarını belirterek, göçük altında kalan işçi sayısının resmi rakamın beş katı olduğu yönünde bir bilgi aldıklarını ifade etti.

Öte yandan, yığılan malzemenin siyanür ve sülfürik asitle yıkanmış olması endişelere yol açıyor. Faciaya ilişkin adli soruşturma başlatılırken, toprağın Fırat Nehri'ne ulaşmaması için önlem alındığı bildiriliyor.

Tunceli Valiliği, felaketin yaşandığı Erzincan'a geçişleri 18 Şubat'a kadar yasakladı. Ayrıca, saha sorumlusu dört kişinin gözaltına alındığı ve göçük altında kalan altı işçinin isimlerinin belirlendiği bilgisi paylaşıldı. 

Toprak altında kalan 6 işçinin isimleri belli oldu: Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, felaketin ardından tedbirlerin hızla alındığını ve herhangi bir kirliliğin tespit edilmediğini duyurdu.

Ayrıca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan felakette AFAD, TSK ve diğer kurumların koordineli bir şekilde çalıştığını belirtti.

Kaynak: gerçek gündem