İstanbul'da farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarla çökertilen suç örgütlerine ait lüks araçlar, mahkeme kararıyla emniyetin kullanımına verildi.

Lüks araçlar, şehrin çeşitli bölgelerinde görev yapacakları konumlara yerleştirildi. Fatih, Beyoğlu, Kadıköy, Eminönü ve Beşiktaş gibi önemli noktalara konuşlandırılan araçlar, vatandaşların ilgisini çekerek Ayasofya ve Taksim Meydanı gibi turistik bölgelerde hatıra fotoğraflarıyla görüntülendi.

Araçların suç örgütlerine ait olduğunu öğrenen vatandaşlar, duydukları şaşkınlığı dile getirdi.

Adem Yörük isimli bir vatandaş, "Böyle kötü işlere karşıyız. Bizler haklı kazançla hayatımızı yaşayan insanlarız. Her kötü işin sonu neticede böyle oluyor. Araçları ilk görünce film çekiliyor sandık ama gerçekmiş" şeklinde konuştu.

Operasyonlarda ele geçirilen araçların, Porsche, Ferrari, Bentley ve Mercedes gibi lüks markalara ait olduğu belirtiliyor.

Samsun’da 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası" yürüyüşü Samsun’da 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası" yürüyüşü

Bu araçların piyasa değerinin 100 milyon liranın üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Suç örgütüne liderlik eden Hakan Ayık'ın da aralarında bulunduğu 39 şüpheli, geçen Kasım ayında gerçekleştirilen operasyonla yakalanmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda ele geçirilen 23 aracın mahkeme kararıyla emniyete devredildiğini duyurdu.

Kaynak: sözcü