Adana'da bir blokunun yıkılması sonucu 82 kişinin hayatını kaybettiği İhsan Bayram Apartmanı'nın mühendisi ve müteahhidi, 22’şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar inşaat mühendisi Ferit Işık ve müteahhit Celal Gül, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Ümraniye'de otobüs bir iş yerinin bahçesine girdi Ümraniye'de otobüs bir iş yerinin bahçesine girdi

İnşaat mühendisi Ferit Işık ve müteahhit Celal Gül hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan dava açıldı. İhsan Bayram Apartmanı'nın depremde yıkılmasıyla ilgili olarak 16 Şubat 2023'te tutuklanan iki sanık, mahkemede suçlamaları reddettiler.

Durum hakkında tanık olarak ifade veren Çukurova Belediyesi'nde görevli memur H.C, kendisinin harita teknikeri olduğunu belirterek, tadilat kontrolü yapmadığını ve bu konunun görev alanına girmedeğini söyledi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görevli inşaat mühendisi F.S.T ise ruhsat yenileme işleminde teknik uygulama sorumlusu olarak imzasını attıklarını belirtti ve kontrol işlemlerinin yapıldığını ifade etti.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, ruhsat yenileme işlemindeki imzaların incelenmesi için Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderilmesine ve tadilat işlemlerinin fotoğraflarının talep edilmesine hükmetti.

Kaynak: Bianet