Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Malezya Kraliyet Donanması'ndan yapılan açıklamada, iki donanma helikopterinin batıdaki Perak eyaletindeki Lumut deniz üssünde yerel saatle sabah 9.32'de geçit töreni provaları sırasında havada çarpıştığı belirtildi. Kazada 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İHA haberine göre yapılan açıklamada mürettebatın olay yerinde hayatını kaybettiği doğrulandı. "Hepsi kimlik tespiti için Lumut Deniz Üssü Askeri Hastanesi'ne gönderildi." Kazanın nedenlerine ilişkin soruşturma başlatılacağı belirtildi. Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin yaptığı açıklamada, M503-3 helikopteri ve Fennec askeri helikopterinin, Malezya Kraliyet Donanması'nın 90'ıncı yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Cumartesi günü düzenlenecek geçit töreninin provasını yaptığını söyledi.

Yerel basının paylaştığı görüntülerde helikopterlerden birinin diğeriyle çarpıştığı, ardından her ikisinin de hızla düşmeye başladığı görülüyor.

Helikopterlerden birinde 7, diğerinde ise 3 personelin bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: DÜNYA