Mali müşavirlerin "yeşil pasaport" talebi, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) işbirliğiyle düzenlenen bir çalıştayda gündeme geldi. TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, mali müşavirlerin yaşadığı sorunları dile getirirken, yeşil pasaport talebinin önemini vurguladı.

Kartaloğlu, GİB ile işbirliği içinde olduklarını belirterek, mali müşavirlerin sorunlarını çözmek için çaba harcadıklarını ifade etti. Geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesinin uygulanmaması, deprem bölgesindeki mücbir sebep süresinin uzatılması, mali müşavirlik ücret tarifesi modernleştirilmesi gibi konuları dile getirdi.

Mehmet Şimşek'ten Uyarı! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor Mehmet Şimşek'ten Uyarı! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Ayrıca, mali müşavirlere yeşil pasaport verilmesi için çalışma yaptıklarını ve bu konuda GİB'den destek beklediklerini aktardı. GİB Başkanı Bekir Bayrakdar da mesleğin sorunlarını çözecek tüm çalışmalara destek olacaklarını belirtti ve mali tatilin uygulanabilir hale gelmesi için idare ile eş güdümlü çalışılması gerektiğini ifade etti.

Çalıştayın sonunda, TÜRMOB ve GİB yetkililerinden oluşan 4 farklı çalışma grubu oluşturuldu. Bu gruplar, mali müşavirlik mesleğinin sorunlarına çözüm bulmak ve geleceğini değerlendirmek için çalışmalarını sürdürecekler.

Kaynak: t24