Manisa’nın Alaşehir ilçesinde zirai alanda çıkan ve makilik alana sıçrayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangına müdahale eden ekiplerin sayısı 71’e çıkarıldı ve güvenlik önlemleri nedeniyle Uşak-Basmane (İzmir) tren seferleri durduruldu.

Alaşehir ilçesi İsmailbey Mahallesi’nde zirai alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle makilik alana sıçradı ve hızla büyüdü. Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısının ardından yangına 71 söndürme ekibi, 7 hava aracı, 8 iş makinası, 1 elektrik teknik ekip, 5 sağlık ekibi, ve 20 güvenlik ekibiyle müdahale ediliyor.

Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı! Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı!

Alaşehir ilçesi İsmailbey Mahallesi ve Uşak’a bağlı Eşme ilçesi Narıncalı mahallelerinde itfaiye ekipleri tarafından tedbir alındı. Ayrıca Gediz Elektrik Şefliği, bölgedeki elektrik akımını tedbir amaçlı kesti.

Uşak-Basmane (İzmir) tren seferleri tedbir amaçlı durduruldu. Havanın kararması nedeniyle saat 20.00 itibariyle hava araçlarının çalışmaları durduruldu.

Yangının kontrol altına alınması ve çevreye yayılmasının engellenmesi için tüm ekipler seferber edilmiş durumda. Yerel yetkililer, yangının daha fazla yayılmaması için alınan tedbirlerin ve müdahalelerin süreceğini bildirdi.

Kaynak: İHA