Rakı Fiyatlarına Yeni Zam: 100'lük Şişe 1175 TL Oldu Rakı Fiyatlarına Yeni Zam: 100'lük Şişe 1175 TL Oldu

Marmara Denizi'nde batan "Batuhan A" kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları 16'sında devam ediyor.

Bursa'nın Karacabey İlçesi açıklarındaki İmralı Adası'nın güneybatısında batık gemiye ait iki mürettebatın cansız bedenlerinin bulunmasının ardından, kayıp olan Murat Altıntaş, Hasan Mehmet Uyanık ,Murat Çalışkan ve Ahmet Atav'ı arama çalışmalarına çok sayıda personel müdahale ediyor. 

Şu ana kadar 45 dalış yapılan ve 2 kişinin cesedine ulaşan gemideki kalıntılarda diğer 4 denizciden herhangi bir iz bulunamaması üzerine dalışlar bugün sona erdi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin deniz yüzeyinde, kıyı bölgelerinde ve midye yataklarında arama çalışmaları sürüyor.

Geminin kalıntıları 51 metre derinlikte bulundu

69 metre uzunluğundaki "Batuhan A", 6 kişilik mürettebat ve 1.250 ton mermer tozu yüküyle 14 Şubat günü saat 20.30'da Balıkesir Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik İlçesi'ndeki Roda Limanı'na doğru yola çıktı. "Batuhan A'' adlı gemi, kötü hava ve deniz koşulları nedeniyle 15 Şubat günü saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında battı.

Kıyıdan 4 mil açıkta 51 metre derinlikte denizin tabanına oturan kargo gemisinde görevli kaptan Murat Altıntaş, ikinci kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), mühendis Murat Çalışkan (33), yağcı Hüseyin Tutuk, aşçı Zeynep Kılınç (33) ve stajyer Ahmet Atav (22) kaybolmuştu.

Mürettebattan Zeynep Kılınç'ın naaşı 17 Şubat'ta geminin enkazından çıkarılırken, gemi batmadan önce çekilen videoyu eşine gönderen Hüseyin Tutuk'un naaşı 20 Şubat'ta dalgıçlar tarafından enkazdan çıkarıldı.

Kaynak: HABERLER.COM