Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Meclis'e sunulan Fezleke sayısı 733'e ulaştı


TBMM Başkanlığı tarafından Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na gönderilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin hazırlanan prosedür özetlerinin sayısı 733'e ulaştı. Bu özetlerin 512'si HEDEP milletvekilleri için hazırlandı.


Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, TBMM Başkanlığı tarafından "Gelen belgeler" listesinde yayımlanarak Karma Komisyona iletildi.


Komisyona gönderilen 733 raporun 512'si HEDEP milletvekillerinden oluşuyor. HEDEP delegelerinin tutanaklarında terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası suçları da yer alıyor.


En detaylı rapor HEDEP Milletvekili Mardin Salihe Aydeniz için hazırlandı. Aydeniz'in performans özetleri 97'ye ulaştı.


326 TERÖR ÖRGÜTLERİNİN PROPAGANDİST AÇIKLAMALARI

İddia edilen suç türlerine bakıldığında terör örgütlerinin propagandasına dayalı en fazla 326 dosya bulunuyor. Ayrıca suçlamalar arasında suç ve suçu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetine hakaret, kamu görevlisine hakaret, silahlı bir örgüte mensup olma suçları da yer alıyor. Terör örgütü, Cumhurbaşkanına hakaret, tehdit ve iftira.(Karar)

Editör: Haber Merkezi