Fed Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Altın Piyasasında Neler Bekleniyor Fed Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Altın Piyasasında Neler Bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB bünyesindeki 363 oda ve borsa başkanları ile çeşitli iş insanlarıyla ayrı ayrı toplantılar düzenledi. Toplantılarda, özellikle kur ve vergi artışlarına ilişkin değerlendirmeler öne çıktı.

İhracatçıların beklediği kur artışının olmayacağını vurgulayan Şimşek, gerekmesi durumunda müdahale yapabileceklerini ifade etti. Ayrıca, daha önce döviz alımı için kullandıkları kredilerle ilgili tespit yapılanların yakından takip edileceğini ve buna karşı yaptırım uygulanacağını belirtti, bu durumun ucuz kredi döneminin sona erdiği mesajını verdi.

Şimşek, vergi kalemlerinde de çeşitli düzenlemeler yapılacağını dile getirdi. Gelir vergisi oranlarında değişiklik olmayacağını ancak bazı ÖTV kalemlerinde artış olabileceğini ifade etti. KDV kalemlerinde ise oransal artış yerine, düşük oranlı KDV'ye tabi ürünlerin bir üst kademeye yaklaştırılması yönünde düzenleme yapılabileceğini işaret etti.

Kaynak: Dünya