Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde kredi kartlarına düzenleme geleceği yönündeki iddialara yanıt vererek, "Önemli olan bankaların kurallara uyması, limitleri belirlerken gerçekçi beyan ve belgelere dayanması" dedi. Bütünseliz, bu konulara bakacağız ancak herhangi bir çalışmayı tamamlamadık” dedi.

EKONOMİ PROGRAMIYLA İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

Temassız Kartlarda Şifresiz İşlem Limiti Yükseltildi: 1500 Liraya Çıkarıldı Temassız Kartlarda Şifresiz İşlem Limiti Yükseltildi: 1500 Liraya Çıkarıldı


Habertürk TV ve Bloomberg HT'nin ortak yayınında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan ekonomik programın ayrıntılarını aktardı.

ŞİMŞEK: SONUÇLANDIRDIĞIMIZ BİR ÇALIŞMA YOK

Kredi kartlarına ilişkin düzenleme olacak mı sorusuna yanıt veren Bakan Şimşek, şöyle konuştu: "Önemli olan bankaların kurallara uyması, limitleri belirlerken gerçekçi açıklamalarda bulunması, belgelere dayalı olması ve bu limitlerin belirlenmiş olmasıdır. Bu konulara bakacağız ancak herhangi bir çalışmayı tamamlamadık."


EMEKLİ AYLIĞI AÇIKLAMASI

Emeklilik maaşlarına ilişkin konuşan Bakan Şimşek, "Bütçeyi çalışanlarımız, emeklilerimiz ve memurlarımız için seferber ettik, etmeye devam edeceğiz. Hükümet olarak asgari ücretlilerin ve kamu çalışanlarının enflasyonun yükünü taşımasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Ülkenin imkanları arttıkça elbette bunları halkımızla paylaşacağız” dedi.

Kaynak: HABERLER.COM