Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaz sezonunda turizm beldelerinde denetimleri sıkılaştıracak. Özellikle Antalya, Muğla ve İzmir gibi yoğun turist çeken bölgelerde, Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri denetim takvimi oluşturdu.

Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol şartıyla hakimliğe sevk edildi Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol şartıyla hakimliğe sevk edildi

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti. Şimşek, "Elde edilen sonuçlar üzerine gerekli işlemler yapılacak. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz tavizsiz ve güçlü şekilde devam edecek," dedi.

Denetim Personeli Takviyesi

Denetimlerin etkinliğini artırmak amacıyla Antalya, Muğla ve İzmir'e yüzlerce denetim personeli gönderildi. Bu ekipler, gece faaliyet gösteren eğlence mekanları, yat turizmi, beach clublar, otel ve pansiyonlar gibi işletmelerde saha denetimleri yapacak. Ayrıca restoranlar ve işlek cadde ve sokaklardaki işletmeler de denetimlere tabi olacak. Özellikle gece kulüpleri, restoranlar ve beach clublarda hasılat tespitleri yapılacak.

Günübirlik Konut Kiralamaları

Gelir İdaresi ekipleri, günübirlik konut kiralamalarına da ağırlık verecek. 2023 yılına ilişkin analiz çalışmaları yapılırken, bu alanda gelir elde ettiği düşünülen mükellefler izaha davet edilip gönüllü uyumla beyanda bulunmaları sağlanacak. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan günübirlik konut kiralama izni alan mükellefler ile boş olan ve kiralama potansiyeli bulunan konutlar da kontrol edilecek.

Kaynak: HABERLER.COM