Gazze'de ölü sayısı 34 bin 388'e ulaştı Gazze'de ölü sayısı 34 bin 388'e ulaştı

Meksika'da bir kartel tetikçisinin oğlunu kurtarma girişimi engellendi. Kartel üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Sonora eyaletindeki Hermosillo yakınlarındaki bir otoyolda en az 12 suçlunun öldürüldüğü açıklandı.

Sonora eyaleti savcılığı yaptığı açıklamada, yedi kişinin daha kaçtığını ve bazılarının da yaralandığını söyledi. Bir sözcü Reuters'e 12 kişinin öldüğünü doğruladı. Açıklamada, çapraz ateş sonrasında iki güvenlik görevlisinin hastaneye kaldırıldığı ancak durumlarının stabil olduğu belirtildi.

Reuters'e göre silahlı grup, Joaquín "El Chapo" Guzmán'ın oğulları tarafından yönetilen Sinaloa Karteli'nin bir grubu için çalışan tetikçi olduğu iddia edilen Jesús Humberto Limón'un oğlunu kurtarmaya çalıştığından şüpheleniyordu.

Tetikçi olduğu iddia edilen kişinin oğlu Carlos Humberto'nun olaydan dakikalar önce Camino del Seri'de "sağlığa karşı suç" suçundan tutuklandığı bildirildi.

Savcılar, cumartesi öğleden sonra eyalet başkenti Hermosillo'yu Pasifik kıyısındaki Bahía de Kino'ya bağlayan otoyolda hükümet görevlilerinin saldırıya uğradığını, ancak güvenlik güçlerinin saldırıyı püskürtmeyi başardığını söyledi.

Öte yandan güvenlik güçleri, aralarında AR-15 ve AK-47'lerin de bulunduğu 21 saldırı silahı, şarjörler, vücut zırhları, kamuflaj kitleri, 6 modern minibüs ve önemli miktarda mühimmat ele geçirdi.
 

Kaynak: karar