9 Haziran Pazar günü saat 03.30 sıralarında Sarıyer Kireçburnu’nda bulunan Memduh Paşa Yalısı'nda yaşanan soygun, film sahnelerini aratmayacak bir planla gerçekleştirildi.

Özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet Y., gece saatlerinde alarmı susturduktan sonra maskeli ve siyah kıyafetli 4 arkadaşını içeriye aldı.

Ardından yalıya gri renkli kamyonet dayayan hırsızlar, içerideki 4 kasanın kapısını kırarak 3 çuval dolusu dövizi çaldılar.

Olayın sabahında işyeri sahibi Ümit E.’nin ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda hırsızların kamyonete binerek uzaklaştığı tespit edildi.

Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü

İncelenen kamera görüntülerinden hareketle, 7 şüpheli İstanbul ve Tekirdağ’da gözaltına alındı. Şüpheliler arasında soygunu gerçekleştiren 3 kişi olduğu belirtildi. Polis, çalınan bir miktar parayı da ele geçirdi.

Operasyonlar, firari şüphelilerin yakalanması ve çalınan paranın geri kalanının bulunması için sürüyor. Olayla ilgili detaylı bir soruşturma devam ediyor.

Kaynak: DHA