Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yeni Başkan Fatih Karahan yönetimindeki ikinci faiz kararını açıkladı. Buna göre TCMB, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. Şubat ayında ise faiz oranını yüzde 45'te sabit tutmuştu. Bu sürpriz karar, ekonomistlerin beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

PPK'nın karar metninde, enflasyon artışına dikkat çekilerek, politika faizinin artırılmasına karar verildiği belirtildi. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun devam edeceği vurgulandı. Enflasyonda belirgin bir bozulmanın öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşunun daha da sıkılaştırılacağı ifade edildi.

PPK, enflasyonun öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası uygulanacağını belirtti. Ayrıca, kurul enflasyonun orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştırılmasını sağlayacak parasal ve finansal koşulları belirleyeceğini ifade etti.

TÜİK: İnşaat maliyetleri % 70 arttı TÜİK: İnşaat maliyetleri % 70 arttı

TCMB'nin bir sonraki toplantısı ise 25 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Dünya