Bal üretimi için Toros Dağları’na çıkan arıcı Ergün Gök, yaz dönemi geldiği için arılarını dağlara çıkardığını ve son bir keşif yapmak için bölgeye gittiğinde barınaklarının yakıldığını belirtti. Gök, “Son bir keşif yapmak için çıktığımda barınmak için oraya çinkodan ve tahtadan yaptığım barakamın yakıldığını gördüm. Benim gibi 3 arıcının daha barakaları yakılmış. Bu barakalar sadece bize hizmet etmiyordu. Kapısı her zaman açık. İçinde yorganı, yatağı, battaniyesi var. Dağcılar veya oradan kim geçerse kullanabiliyordu. Fakat yakılarak tahrip edilmiş durumda. Bunu yapanların tespit edilmesini istiyoruz ve yapılanları kınıyoruz” dedi.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Yakılan barakalar, arıcıların ve doğa severlerin kullanımına açık olup, herkesin faydalanabileceği yapılar olarak inşa edilmişti. Arıcılar, bu barakaların yakılmasının sadece kendilerine değil, bölgedeki tüm doğa severlere zarar verdiğini ifade ettiler.

Olayın ardından arıcılar, yetkililerden faillerin bir an önce tespit edilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor. Bu tür olayların tekrarlanmaması için daha sıkı güvenlik önlemleri alınması gerektiği vurgulanıyor.

Yetkililer, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını ve sorumluların bulunması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak: DHA