Ekrem İmamoğlu'ndan "Avrupa Oyunları" çağrısı Ekrem İmamoğlu'ndan "Avrupa Oyunları" çağrısı

2022 yılında Mersin polis merkezine düzenlenen terör saldırısıyla ilgili tutuksuz yargılanan 8 sanık beraat ederken, firari sanıkların dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

Mersina 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 26 Eylül 2022'de merkez Mezitli ilçesindeki Tece polis karakoluna düzenlenen saldırıyla ilgili davada karar açıklandı. Adliye heyeti, sanıklar Mazlum D., Sait D., Abdulgalip G., Ahmet'i tutukladı. E., Zeki Ö., Mazlum K., Kahraman B. Fatih S.'nin ise beraatına karar verdi. Heyet, firari sanıklar Dilşah Ercan ve Ahmet Ahmo'nun dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Mersin'de 26 Eylül 2022'de iki kadın teröristin polis karakoluna düzenlediği saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit oldu, meslektaşı Abdulkadir Öztürk ise yaralandı. Bir kadına kurşunun isabet ettiği, iki kişinin de yaralandığı saldırının arkasındaki teröristler Yukarıdan atlayan şahıs, taşıdıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Saldırıyla ilgili verilen cezada, 2'si firari 10 sanık, "Devletin birliğini ve toprak bütünlüğünü bozmak", "kamu hizmetiyle ilgili olarak kasten adam öldürmek", "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından hüküm giydi. kamu görevini yerine getiren bir kişinin." Ceza, "3 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs", "eşyaya ve kamu malına zarar verme" ve "tehlikeli maddeyi izinsiz bulundurma veya devretme" suçlarından istendi.

Kaynak: HABERLER.COM