Galatasaray'ın 102 puanlık rekor şampiyonluğunda başrol oynayan Dries Mertens, dünya yıldızlarını geride bırakarak futbol tarihine geçen bir başarıya imza attı.

Galatasaray, Okan Buruk liderliğinde üst üste ikinci kez Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşırken, Belçikalı golcü Dries Mertens şampiyonluğun mimarlarından biri oldu. 37 yaşındaki Mertens, bu sezon ortaya koyduğu performansla dünya yıldızlarını geride bırakarak adını tarihe yazdırdı.

Rekorlarla Dolu Bir Sezon

Mertens, bu sezon görev aldığı 51 karşılaşmada 12 gol ve 19 asistle oynayarak büyük bir başarıya imza attı. Galatasaray'ın kazandığı 24. şampiyonlukta önemli bir rol oynayan Belçikalı yıldız, sarı-kırmızılı ekibin 102 puanla rekor kırarak şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu.

EURO 2024'te Şampiyon İspanya EURO 2024'te Şampiyon İspanya

Asist Krallığında Zirveye Yerleşti

Transfermarkt'in verisine göre; Dries Mertens, 2023-2024 sezonunda 'dünyada en çok asist yapan oyuncu' unvanını elde etti. 19 asiste imza atan Belçikalı yıldız, Lokomotiv Moskova forması altında 18 asiste imza atan Maksim Glushenkov ve Kosta Rika ekibi Herediano forması altında 17 asiste imza atan Elías Aguilar'ı geride bıraktı.

Mertens'in bu olağanüstü performansı, dünya futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve birçok futbol otoritesi tarafından takdir edildi. Galatasaray taraftarları, 37 yaşındaki yıldızın bu başarısını coşkuyla kutlarken, Mertens'in performansı uzun süre hafızalardan silinmeyecek gibi görünüyo

Kaynak: Karar