Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, önümüzdeki hafta yurt genelinde beklenen hava durumu tahminleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Macit, yarından itibaren yağışların azalacağını belirterek, "Önümüzdeki hafta boyunca yurdun doğu kesimlerinde yağış olacak, ancak batı kesimlerinde yağış beklenmiyor. Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in doğusunda yağış bekliyoruz, diğer bölgelerde ise yağış beklemiyoruz" dedi.

Sıcaklıklara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Macit, "Sıcaklıklar salı gününe kadar mevsim normalleri civarında seyredecek, salıdan itibaren ise mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredecek" ifadesini kullandı.

Büyük şehirlerde ise yağış beklentisi olmadığını belirten Macit, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi şehirlerde pazar gününden itibaren yağış öngörülmediğini belirtti. Ayrıca, özellikle İstanbul'da sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların tedbirli olması gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: KARAR