Bugün gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan 2,5 saatlik görüşmenin ardından 6 maddelik bir bildiri yayınlandı.

Adana'da Yol Verme Tartışması: Otobüs Şoförüne Darp Adana'da Yol Verme Tartışması: Otobüs Şoförüne Darp

Bildiride, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı. Özellikle PKK/KCK-PYD/YPG gibi terör örgütlerine karşı azim ve kararlılıkla mücadele edileceği belirtildi. Terörle mücadelede ulusal birliğin ve beraberliğin sağlanması, ülkenin bekası için önem arz ettiği vurgulandı.

Bildiride ayrıca, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızı ve temsilciliklerimizi hedef alan terör saldırılarının yakından takip edileceği ifade edildi. Bu tür saldırıların önlenmesi ve sorumluların adalete teslim edilmesi için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

Komşu ülke Irak ile stratejik iş birliğinin her geçen gün güçlenmesinden memnuniyet duyulduğu da bildiride yer aldı. Irak ile olan ilişkilerin güçlenmesinin, bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanması açısından önemli olduğu vurgulandı. İki ülke arasında ekonomik, enerji ve ulaştırma alanlarında yapılan iş birliğinin öneminin altı çizildi.

Bununla birlikte, yerel seçimlerin huzur içinde gerçekleştirilmesinden duyulan memnuniyet de bildiride yer aldı. Vatandaşların feraseti ve tüm kurumların gayretli çalışmalarıyla gerçekleştirilen seçimlerin, ülkenin güçlü demokrasi geleneğine uygun şekilde gerçekleştirilmesi övgüyle karşılandı.

Son olarak, bildiride uluslararası alanda yaşanan gelişmelere de değinildi. Özellikle Gazze'deki katliamların durdurulması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiği vurgulandı. İsrail'in uluslararası hukuku ihlal eden saldırılarına karşı uluslararası toplumun daha etkin bir şekilde hareket etmesi gerektiği ifade edildi

Kaynak: Son Dakika