Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale'nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Bu yağışların; Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı da gözlemlenebilir.

Özellikle Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağışlar yaşanabileceği için sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Erdoğan’ın köylüsünden çay isyanı: Bizi bitirdiniz Erdoğan’ın köylüsünden çay isyanı: Bizi bitirdiniz

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ


1 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ

2 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ

3 MAYIS CUMA GÜNÜ

4 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ

Kaynak: KARAR