Osmancık Şehitliği'nde düzenlenen anma programında konuşan Bakan Tekin, Türkiye için kritik bir yıl olan 2017'yi hatırlatarak, PKK'nın sivillere yönelik saldırıları ve öğretmenlere yapılan saldırıları dile getirdi.

Aybüke Yalçın ve Necmettin öğretmenin bu saldırılarda hayatını kaybettiğini belirten Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı olarak ülkeye sahip çıkacak bir nesil yetiştirmek amacında olduklarını ve terör örgütlerinin bu azmi kıramayacağını vurguladı.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Bakan Tekin, Aybüke öğretmenin isminin verildiği Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu'nda öğretmenlerle bir araya gelerek, okulun müzik öğretmenlerinin Aybüke öğretmenin anısına Mağusa Limanı türküsünü seslendirdiğini de paylaştı.

Anma törenine, Aybüke öğretmenin yakınları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017'de Kozluk ilçesinde PKK'nın saldırısı sonucunda şehit olmuştu.

Kaynak: AA