Hafta sonundaki şiddetli sağanak yağış ve fırtına, yaşamda olumsuzluk. Uzmanlar, su baskını ve beklenen kar yağışı konusunda uyarılar yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı'na odaklandı. Milyonlarca veli, şiddetli yağış nedeniyle "Okullar tatil mi olacak? Sağanak yağış nedeniyle okullar tatil mi olacak?" gibi bilgiler araştırılırken uzmanlardan önemli bir çağrı geldi. Beklenen kar fırtınası daha önceki yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı'na yönelik bir çağrıda bulunmuştu. Okulların 2 gün daha tatil olup olmayacağı konusunda beklenen açıklamanın yapılması bekleniyor.belirtiliyor.

OKULLAR 2 GÜN TATİL Mİ OLACAK?

Türkiye, hafta sonunu büyük bir fırtınayla ele geçirdi. Sağanak yağışlar ve lodos, Türkiye genelinde etkili oldu ve bu durum, okulların endişe yaratması gündeme geldi. Milyonlarca veli, yoğun yağışlar içeren okulların tatillerini beklerken, uzmanlardan kritik uyarılar yapıldı. Meteoroloji uzmanı Murat adlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanlığı'na önemli bir çağrıda bulunalım. Bu hafta sonunda etkili olacak olan güçlü yağışlar, fırtınalar, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, ara tatilin okul açılışını 2 günlük tatilk uygun olabilir. Ölümsüz hava koşullarına karşı gelecek bu sağlıklı olabilir. Çarşamba günü okulların açılması daha uygun olabilir."

MEB, Twitter'dan Müfredat Eleştirilerine Karşı Kampanya Başlattı MEB, Twitter'dan Müfredat Eleştirilerine Karşı Kampanya Başlattı

UZMANLARDAN MİLLİ EĞİTİM'E ÇAĞRI

Uzmanlardan gelen çağrı sonrası gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Şuan için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmadı ancak ilerleyen saatlerde hava koşullarının kötüleşmesi ile birlikte açıklama gelmesi bekleniyor.

OKULLARDA 9 GÜNLÜK TATİL NE ZAMAN?

Bakan Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ara tatillerin uygulanacağını duyurdu. İlk dönem tatili nedeniyle okullar 10 Kasım Cuma günü kapanacak ve ilk ara tatil başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, ara tatil 13-17 Kasım tarihlerinde olacak. Ancak haftanın sonu da göz önünde bulundurulduğu bilgileri daha uzun bir tatil dönemi geçirmiş olacaklar.

ARA TATİL UZATILDI MI?

Ara tatil, 9 gün gerçekleşecek. 2 hafta olacağına dair iddialar doğruyu yansıtmıyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi