Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: Irak'ta 13 PKK hedefi etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada Gara, Metina, Hakurk ve Kandil'de 13 PKK hedefinin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen hava operasyonlarına ilişkin açıklama

PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek, Kuzey Irak'tan halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını ortadan kaldırmak ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak; Birleşmiş Milletler Şartı'nın 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa haklarımız uyarınca, 11 Aralık 2023 günü saat 17.00'de Birleşmiş Milletler'in kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik hava operasyonları düzenlenmiştir. Irak. Bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen hava operasyonlarında ise BTÖ'nün kullandığı mağara, sığınak, sığınak ve depolardan oluşan 13 hedef imha edildi ve aralarında teröristlerin de sorumlu olduğu belirtildi.

Yürütülen operasyonlarda azami miktarda milli ve yerli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

Asil milletimizin kalbinden gelen Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi, tek bir terörist bile kalmayıncaya kadar, vatanımızın ve milletimizin bekası ve güvenliği için terörle mücadeleye kararlılık ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu işlemler sırasında; Masum sivillere, dost unsurlara, tarihi ve kültürel varlıklara ve çevreye zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi