Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani'yi Hewlêr'in Pirmam ilçesindeki konutunda ziyaret ettiği belirtiliyor. Görüşmede, siyasi durum ve bölgedeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu ifade ediliyor.

MİT'ten yapılan yazılı açıklamada ise İbrahim Kalın'ın, Bağdat ziyaretinden sonra 28 Ocak 2023 tarihinde Erbil'de temaslarda bulunduğu aktarılıyor. Açıklamada, Kalın'ın KDP Başkanı Mesut Barzani, IKYY Başbakanı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve yerel yöneticilerle görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Görüşmelerde bölgedeki gelişmeler, ikili ilişkiler ve PKK terörü ile mücadele konularının ele alındığı vurgulanıyor. Ayrıca, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığının muhataplarına açıkça vurgulandığı ifade ediliyor.

Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü

Kalın'ın geçen hafta Irak'a yaptığı ziyarette ise Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Şii ve Sünni gruplar ile Türkmen temsilcileriyle görüştüğü biliniyor.

Kaynak: Gazete Duvar