İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi satmakla suçlanan 7 şüpheli, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla gözaltına alındı. Güvenlik kaynaklarına göre, MİT, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla izledi.

Erzincan İliç madeninde 2 işçinin cesedi daha bulundu! Erzincan İliç madeninde 2 işçinin cesedi daha bulundu!

Operasyon kapsamında, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü tespit edildi. Şüphelilerin MOSSAD'a edindikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla sattığı belirlendi.

İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 9 şüpheliden 7'si gözaltına alındı. İki şüphelinin ise daha önce tutuklandığı anlaşıldı. Operasyonla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. MOSSAD'ın, şüphelilerle ilk teması araştırma şirketi maskesi altında kurduğu belirlendi.

Ayrıca, MOSSAD'ın kaynaklarını haberleşme uygulamaları üzerinden grup kurdurma, web sitesi kurdurma, internet sitesi tasarlama, operasyonel hat temini, bilgisayar korsanı bulma gibi teknolojik faaliyetlerde de kullandığı saptandı. ( Karar)

Editör: DS Haber