Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortak düzenlediği operasyonda, elde edilen bilgileri MOSSAD'a satan 7 kişi gözaltına alındı.

HAMZA TURAN AYBERK GÖZALTINDA

Tutuklananlardan birinin sabah televizyon programlarına katılan eski memur Hamza Turhan Ayberk olduğu belirlendi. MİT yaptığı araştırmalar kapsamında özel dedektif Ayberk'in para karşılığında MOSSAD'a bilgi sızdırdığını tespit etti. Ayberk'in, aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye'deki Orta Doğulu kişi ve şirketler hakkında bilgi topladığı belirlendi.

ÖZEL DEDEKTİFLİK YAPIYORDU

Eski bir kamu görevlisi ve özel dedektif olan Ayberk'in, MOSSAD'a bilgi vermek üzere aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu bir ekibe eğitim verdiği belirlendi.

MOSSAD TARAFINDAN BELGRAD'DA EĞİTİLDİ

MOSSAD'ın Victoria kod adlı ajanı aracılığıyla özel dedektif Hamza Turhan Ayberk'le iletişime geçtiği belirlendi. Ayberk ilk olarak İsrail istihbaratı tarafından basit görevler için kullanıldı. Ayberk, 2019 yılında Belgrad MOSSAD'dan yapılacak çalışmalarla ilgili eğitim aldı. Ayberk, MOSSAD'ın talimatıyla gizli iletişim uygulamalarını kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için kripto para kullanarak ödeme alıyordu.

TEHDİT VE TAKİP DE YAPTI

Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı


Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk, bilgi ifşa etmenin yanı sıra tehdit ve izleme faaliyetleri de yürüttü. Hedeflerinin araçlarına takip cihazları yerleştirdiği ve yerlerini derhal MOSSAD'a aktardığı belirlendi. Takip ettiği kişileri taciz ettiği ve zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: HABERLER.COM