Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), çocukların sosyal medya mecralarını güvenli ve dikkatli bir şekilde kullanabilmesi için önerilerde bulundu. İşte MİT'in resmi internet sitesinde yer alan "Çocukların Sosyal Medyayı Güvenli Kullanımı" başlığı altında sunulan 5 madde:

  1. Hesabınızı Gizliye Alın: Hesaplarınızı gizli tutun ve paylaşımlarınızı sadece tanıdığınız kişilerin görebileceğinden emin olun. Gizlilik ayarlarınızı kontrol etmek için "Hesap Ayarları" bölümünü kullanın.

  2. Tanımadığınız Kişilere İtibar Etmeyin: Tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık isteklerini kabul etmeyin ve özellikle rahatsız edici mesajlar alırsanız ailenizle ya da güvendiğiniz bir yetişkinle paylaşın.

  3. Fotoğraf Paylaşmadan Düşünün: İnternetteki kişilerin gerçek kimlikleri hakkında şüpheleriniz varsa ailenizle paylaşın. Kendinizle ve başkalarıyla ilgili fotoğrafları paylaşmadan önce iyi düşünün.

    Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!
  4. Kişisel Bilgilerinizi Paylaşmayın: Doğum tarihiniz, yaşadığınız yer gibi kişisel bilgilerinizi sosyal medya hesaplarınızda paylaşmayın. Güçlü bir parola kullanın ve bu parolayı kimseyle paylaşmayın.

  5. Sosyal Medya Kullanımını Sınırlayın: Sosyal medyada geçirdiğiniz zamanı sınırlayın ve zamanınızı arkadaşlarınızla vakit geçirerek veya hobilerinize zaman ayırarak değerlendirin. Başkalarına karşı saygılı olun ve rahatsızlık veren kişileri engelleyin.

Kaynak: SÖZCÜ