Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Hadice Kaya ve Heva Kivelçek adlı iki teröristin, Hakurk'taki Türk Silahlı Kuvvetleri harekat bölgesine yönelik eylem talimatlarını taşıdıklarını tespit etti. Bu bilgi üzerine, Kaya ve Kivelçek adım adım izlenmeye başlandı.

Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü

MİT'in örgüt içerisindeki ajanlarının raporlarına göre, iki teröristin gece saatlerinde örgüt üst yönetiminin talimatlarını aktarmak üzere harekete geçecekleri öğrenildi. Nefes kesen bir takip sürecinin ardından MİT, teröristlere yönelik operasyon kararı aldı ve Hadice Kaya ile Heva Kivelçek'i nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Hadice Kaya, kod adı Nujiyan İsyan, 2015 yılında PKK/KCK'ya katıldı ve son olarak Hakurk bölgesinde faaliyet gösteriyordu. Heva Kivelçek ise, kod adı Diljin Azadi olan Suriye/Afrinli bir teröristti ve 2018 yılında Avaşin bölgesinde suikast eğitimi almıştı.

Operasyonlar sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır ötesinde terör örgütlerine karşı etkili darbeler indirmeye devam etti. Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist ile Gara ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 5 PKK'lı terörist de etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, teröre ve teröristlere karşı kararlı mücadelenin sürdüğünü belirterek, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, teröre ve teröristlere hiçbir yerde geçit vermemekte kararlıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABERLER.COM