Kızıl Goncalar'da sular durulmuyor: Diziye savcı geliyor Kızıl Goncalar'da sular durulmuyor: Diziye savcı geliyor

Fransız gazetesi Le Figaro'nun haberine göre, Paris'teki Louvre Müzesi, geçtiğimiz Pazar günü erken saatlerde diğer başyapıtların yanı sıra Mona Lisa'ya da bomba tehdidi aldı.

İngilizce yazılan tehdit, müzenin internet sitesi aracılığıyla müzeye gönderildi. "Pères fondateurs de la Confederation" (Konfederasyonun Kurucu Babaları) tarafından imzalanan tehdidin ardından müze, 20 Mart Çarşamba günü polise şikayette bulundu. Müze daha sonra olayı Fransız medyasına doğruladı.

Saat 15.47'de sitenin genel iletişim formundan gönderilen tehdit mesajında ​​şu ifadeler yer alıyordu: “Mona Lisa'yı ve daha birçok başyapıtı havaya uçurmaya kararlıyız. Sadece bir uyarı: 100 kg C4 çok fazla zarar verir." Mektubun imzası 'Pères fondateurs de la Confederation', 19. yüzyılda İngiliz Kuzey Amerika kolonilerini bir dizi konferansta temsil eden 36 adama gönderme yapıyor. 1867 yılında Kanada ülkesinin kuruluşuyla doruğa ulaştı. Uzmanlar ayrıca söz konusu tehdidin Shakespeare dilinde yazıldığını belirtti.

ARAMA YAPILDI, ŞÜPHELİ BİR ŞEY BULUNMADI

Louvre Müzesi'nin mesajı almasının ardından Kültür Bakanlığı'nın görevli savunma ve güvenlik görevlisinden müzede şüpheli nesneler aramasını istediği ancak bir sonuca varamadığı iddia edildi.

GEÇEN YIL DA TEHDİT ALMIŞTI

Bu mesaj Louvre'un patlayıcılarla tehdit edildiği ilk sefer değil. Geçtiğimiz ekim ayında dünyanın en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından ikisi olan ünlü Paris müzesi ve Versay Sarayı, bomba tehditleri üzerine boşaltılmıştı. Kafası karışan ziyaretçiler cam piramidin altındaki galerilerden ve yer altı alışveriş merkezinden tahliye edilirken Louvre'da alarmların çaldığı bildirildi. Paris polisi müzeyi iyice aradı ama hiçbir şey bulamadı ve müze ertesi gün yeniden açıldı. Yetkililerin binayı incelemesi sırasında eski Fransız kraliyet sarayı Versailles da boşaltıldı. Arama yine boş çıktı.

Kaynak: karar