Moskova, dün akşam dehşet verici bir saldırıyla sarsıldı. Crocus City Hall konser salonunu hedef alan silahlı saldırganlar, çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, olayı kınanması gereken bir terör saldırısı olarak niteledi. Rus medyasına göre, kamufle kıyafetler giymiş en az dört silahlı kişi, Crocus City Hall'a girerek otomatik silahlarla ateş açtı ve birçok kişinin yaralanmasına ve ölümüne sebep oldu. Rusya Federal Güvenlik Servisi, saldırıda 40 kişinin öldüğünü ve en az 146 kişinin yaralandığını açıkladı. Ancak sosyal medyada ölü sayısının daha yüksek olduğuna dair iddialar da dolaşıyor. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve Moskova bölgesi Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde isimleri yayımlandı, en az dokuzunun durumu ağır.

Brezilya'da Evsizlerin Kaldığı Otelden Yangın Faciası: 10 Kişi Öldü Brezilya'da Evsizlerin Kaldığı Otelden Yangın Faciası: 10 Kişi Öldü

Saldırı sırasında Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, Rus rock grubu Piknik'in konseri devam ederken trajik bir olay yaşandığını belirtti. Otomatik silahlarla saldırıya uğrayan seyirciler, panik içinde korunmak için yerlere yatıp sürünerek dışarı çıkmaya çalıştılar. Piknik rock grubunun üyeleri tahliye edildi. 6,200 kişilik konser salonunda tüm biletler satılmıştı.

Saldırı sonrasında, güvenlik operasyonu başlatıldı ve Crocus salonuna özel polis güçleri ve anti-terör timleri gönderildi. Belediye Başkanı Sobyanin, Moskova'daki tüm kamu etkinliklerinin iptal edildiğini duyurarak ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Rusya, saldırıyla ilgili terör soruşturması başlattı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de gelişmelerden haberdar edildi. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği bildirildi.

Saldırıya ilişkin uluslararası tepkiler geldi. ABD, Ukrayna'nın saldırıyla ilgisi olmadığını belirtti. Diplomatik arenada, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rus mevkidaşı ile görüşerek saldırıyı kınadı ve başsağlığı dileklerini iletti.

Crocus City Hall kompleksi, Azerbaycan kökenli milyarder iş insanı Aras Agalarov'a ait. Ancak saldırının Agalarov ile herhangi bir ilişkisi olmadığı belirtiliyor.

Kaynak: HÜRRiYET