Rusya'nın önde gelen muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin hapishanede hayatını kaybetmesinin ardından bugün Moskova'da cenaze töreni düzenlendi.

Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı

Cenaze töreni, yerel saatle 14:00'te Maryino bölgesindeki bir kilisede başladı ve Navalni'nin annesi ve babası da törene katıldı. Navalni'nin cenazesi daha sonra yerel saatle 16:00'da yakındaki Borisovskoye Mezarlığı'na defnedilecek.

BBC Avrupa Muhabiri Laura Gozzi'nin edindiği bilgilere göre, Navalni'nin tabutu kısa bir süre kiliseye taşındı ancak sonrasında içeriden yeni bir haber alınamadı. Moskova'da olası eylemlere karşı çok sayıda polis görevlendirildi.

Navalni'nin 47 yaşında yaşamını yitirdiği 16 Şubat'ta Kuzey Kutbu'ndaki cezaevinde ölümüyle ilgili Kremlin herhangi bir dahlinin olmadığını savunmuş ve Navalni'nin ölüm belgesinde doğal nedenlerle öldüğü belirtilmişti.

Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Rusya lideri Vladimir Putin'e sert eleştirilerde bulunarak, "Putin organize bir suç çetesinin lideri. Buna zehirleyiciler ve suikastçılar da dahil ama onlar sadece kukla. Asıl önemli olan Putin'e yakın olan insanlar - dostları, ortakları ve mafya parasının bekçileri" ifadelerini kullanmıştı.

Hükümete yönelik yolsuzluk karşıtı kampanyanın lideri olan Navalni, Almanya'da zehirlenme şüphesiyle uzun süre hastanede tedavi gördükten sonra Rusya'ya dönmüş ve 2021'den bu yana ülkenin bir hapishanesinde tutuluyordu.

Kaynak: Karar