Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki dehşet verici terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 60'tan fazla olduğunu bildirdi ve ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

Komite tarafından yapılan açıklamada, olayın yaşandığı yerde uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, hayatını kaybedenlerin cesetlerinin incelendiği ve terör saldırısı sonucu 60'tan fazla kişinin öldüğünün tespit edildiği ifade edildi. Ancak, kurbanların sayısının artabileceği endişesi dile getirildi. Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillere el konulduğu ve genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin devam ettiği belirtildi. Ayrıca, tüm kamera görüntülerinin toplandığı ve incelendiği bilgisi paylaşıldı.

Saldırganlar tarafından salona girilerek rastgele ateş açıldığı belirtilen açıklamada, saldırının terör örgütü DEAŞ tarafından üstlenildiği iddia edildi. DEAŞ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Moskova banliyösündeki Krasnogorsk'taki konser salonuna örgüt üyelerinin saldırdığını ileri sürdü.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürlüğü'nün Telegram hesabından yapılan açıklamada ise, saldırının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Rus özel servisleri tarafından planlandığı ve kasıtlı bir provokasyon olduğu iddia edildi. Açıklamada, saldırının Ukrayna'ya yönelik daha şiddetli saldırıları meşrulaştırma amacı taşıdığı öne sürüldü.

Saldırının ardından Moskova'da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edilirken, Rusya Federal Ulusal Muhafız Servisi (Rosgvardiya), saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyonların sürdüğünü bildirdi.

Öte yandan, 8 Mart'ta ABD'nin Moskova Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD vatandaşlarından 48 saat boyunca kalabalık alanlardan uzak durmaları istenerek, "aşırılık yanlılarının" bu alanları hedef alma planlarının olduğu kaydedilmişti. ABD'nin yanı sıra İngiltere, Almanya, İsveç, Letonya, Çekya, Kanada ve Güney Kore'nin Moskova büyükelçilikleri de Rusya'daki vatandaşlarına dikkatli olmaları uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: HABERLER.COM