Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır ötesi hava operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'ta Gara, Metina, Hakurk ve Kandil'e yönelik hava operasyonlarında sorumlu seviyedeki teröristleri barındırdığına inanılan 14 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Irak'ta 14 hedefin vurulduğunu duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terör gruplarının etkisiz hale getirilerek Kuzey Irak'ta halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarının ortadan kaldırılması amacıyla BM Şartı'nın 51. maddesinin uygulandığı belirtildi.

 Maddeden kaynaklanan meşru müdafaa hakları uyarınca 20 Aralık 2023 günü saat 19.00'da Kuzey Irak'ın Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik hava operasyonları gerçekleştirildiği belirtildi.

Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki Teleferik kazasına ilişkin raporda çelişki


Milli Savunma Bakanlığı, şu açıklamayı yaptı: "Hava kuvvetlerimiz, Kuzey Irak'ın Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bölücü terör örgütünün kullandığı 14 hedefe saldırı düzenledi."

Kaynak: KARAR