Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir programda televizyon, gazete ve dijital medya genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, geçmişin felaketlerinden ders alarak geleceğe yönelik projeler sundu.

Kurum, İstanbul'un meselelerini 5 yıldır titizlikle çalışarak çözmeye çalıştıklarını ifade ederek, İBB Meclisi'ndeki AK Parti Grubu'nun tespitlerini de projelerine yansıttıklarını belirtti.

"SİZTEM İstanbul" konsepti üzerinden yaklaştıkları projelerinin İstanbul'un geleceğine yönelik bir vizyon sunduğunu dile getirdi.

Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu'nu İstanbulluların gündemlerine uygun şekilde belirlediklerini ve projelerini bu doğrultuda açıkladıklarını vurgulayan Kurum, İstanbul'u Türkiye'nin lider şehri yapacaklarını ve hizmetlerini sadece İstanbul'a odaklayacaklarını belirtti.

Kobani Davası'nın Kararı 16 Mayıs Perşembe Günü Bekleniyor Kobani Davası'nın Kararı 16 Mayıs Perşembe Günü Bekleniyor

Gerçek belediyecilik iradesi yerine siyasi hedefleri öne çıkaran bir anlayışa karşı olduklarını dile getirdi.

Kurum, İBB'nin gerçek belediyecilikten uzaklaştığını, ancak İstanbulluların çaresiz olmadığını vurgulayarak, "SİZTEM İstanbul" anlayışıyla hareket edeceklerini ve bu yaklaşımın İstanbul'un sorunlarını çözeceğine inandıklarını ifade etti.

İstanbul'da gerçekleştirilen anketlerde önde olduklarını belirten Kurum, sahaya çıkarak halkla bütünleşmeye önem verdiklerini ve İstanbulluların kendilerini sevdiklerini söyledi. Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmeye de değinerek, demokratik bir yarışın İstanbul'un kazanmasını temenni ettiklerini belirtti.

Kurum'un konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladığı bölümde, İstanbul'un nüfusunun düşmesi, sokak hayvanlarının durumu, depreme hazırlık gibi çeşitli konular ele alındı.

Kurum, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesine ve PKK'nın açıklamalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Programa, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer ve İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek de katıldı.

Bu açıklamalar, İstanbul'da seçim atmosferinin ısınmaya başladığı bir dönemde yapıldı ve adayların gelecek projeleri ve vizyonları halkın dikkatini çekmeye devam ediyor. (Cumhuriuet)

Editör: DS Haber