Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Murat Kurum, Beşiktaş'ta gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Burada yaptığı açıklamalarda, 25 Ocak itibarıyla projelerini tanıtacaklarını belirten Kurum, bu projelerin sadece fiziksel eserler olmayacağını, aynı zamanda bir sistemi de beraberinde getireceğini vurguladı.

"Birçok mega projemiz olacak" diyen Kurum, projelerin sadece fiziksel boyutuyla değil, aynı zamanda sosyal, idari, ekonomik ve insani boyutlarıyla birlikte değerlendirileceğini ifade etti. İstanbul'da yaşayanların endişe duymayacağı, risksiz ve eşsiz bir şehir anlayışıyla projelerini hayata geçireceklerini belirten Kurum, İstanbul'un sorunlarına çözüm getirecek bir irade ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Bir gazetecinin "Mega projelerden biri de Kanal İstanbul mu?" sorusuna ise Kurum, "İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir şey bizim gündemimizde olmayacak dedik. İstanbul halkı neyi istiyorsa, neyi bekliyorsa biz de hep onların isteği ve dilekleri doğrultusunda çalışacağız" yanıtını verdi. Projelerinin öncelik sıralamasını İstanbullular'ın beklentilerine göre belirleyeceklerini ifade etti.

Soma Maden Katliamında 28 Kamu Görevlisi İlk Kez Hakim Karşısında Soma Maden Katliamında 28 Kamu Görevlisi İlk Kez Hakim Karşısında

Kaynak: birgün