Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, proje tanıtım toplantısında vaatlerini açıkladı.

Seçimi kazanmaları halinde ilk 6 ayda trafiğin rahatlayacağını savunan Kurum, İBB'nin mevcut yönetiminin metro hattı konusunda ağır davrandığını iddia etti.

Antalya Kepez Belediyesi'nde yeni başkan seçildi Antalya Kepez Belediyesi'nde yeni başkan seçildi

Arnavutköy-Halkalı metrosunu açmayı vaat eden Kurum, 1 yılda raylı hatları 420 kilometreye çıkaracaklarını ve 4 metro hattı açacaklarını belirtti.

Ayrıca, "Tabela koyduğumuz her yerde çalışma olacak, göstermelik tabela asmayacağız" diyerek Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yaptığı dönemde yapılan ihalelerin çoğunun İBB tarafından iptal edildiğini öne sürdü.

"Esenyurt 5 yıldır unutulmuş, İBB'nin hiçbir yatırımı olmamış" diyen Kurum, ilçe için 18 kilometrelik metro hattının inşaatına ilk 6 ayda başlayacaklarını duyurdu. İlk 1 yılda 184,7 kilometre uzunluğunda 11 farklı raylı sistem hattı başlatacaklarını belirten Kurum, "Mevcut liyakatsiz yönetimin 5 yılda yaptığının 2 katını 1 yılda yapacağız" dedi.

Kurum, İstanbul'daki taksi sorununu 6 ayda çözeceklerini belirterek, dijital taksi uygulamasıyla çok başlılığı sona erdireceklerini ve İstanbul taksisini bir marka haline getireceklerini ifade etti. Ayrıca, ihalelerin kamuya açık ve şeffaf şekilde yapılacağını vurgulayarak, "İhale sürecini yandaşımıza ve partilimize vermediğimiz bir anlayışla yürüteceğiz. Kim iyi yapıyorsa ona vereceğiz" dedi.

Büyük Marmara depremine ilişkin büyük bir konut dönüşümü başlatacaklarını iddia eden Kurum, toplam 650 bin konut yapacaklarını ve göreve başladıkları an 20 bin konutun temelinin atılacağını söyledi.

Vaatlerine kreşlerle devam eden Kurum, 1 yılda 100 kreş açacaklarını söyledi. Refah Partisi ve AKP'nin İBB'yi yönettiği 1994 yılından 2019 yılına kadar tek bir kreş dahi açılmamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet