Son günlerde meydana gelen depremler başta İstanbullular olmak üzere bölgede yaşayan vatandaşları korkuttu. Bu depremler bize İstanbul'da olası büyük bir depremi düşündürdü.

Profesör davetli olduğu Candaş Tolga Işık programında olası İstanbul depremini değerlendirdi. Dr. Naci Görür, Bursa'nın Gemlik ilçesine de dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

"GEMLİK TAŞINMALIDIR"

"Gemlik'in kalıcı olarak taşınması gerekiyor" diyen Görür, şöyle devam etti: "Gemlik, Geyve ve İznik tam olarak Kuzey Anadolu Fayı'nın güney fayı üzerinde yer alıyor ve bulundukları yer deniz kumu ile dolu. Sızıntı ihtimali yok. "

TUNCELİ RİSK ALTINDA

Görür, Tunceli ile ilgili de risk uyarısında bulunarak, şunları söyledi: "Muhtemelen o bölgede bir Dumanlı fayı var. Dumanlı fayı Gümüşhane civarından geliyor ve Kuzey Anadolu fayına katılıyor."

Kendini yerlere atan AKP'li İbrahim Efe, partiden ve meclis üyeliğinden istifa etti Kendini yerlere atan AKP'li İbrahim Efe, partiden ve meclis üyeliğinden istifa etti

Bu fay Erzincan'ın biraz batısında Kuzey Anadolu Fayı ile birleşiyor. Erzincan-Bingöl arasında Yedisu fayı var. Depreme neden olan faya nispeten yakındır. O Yedisu fayı 1784'teki son depremi üretti ve depremin tekrarlanma dönemi bitti.

Büyüklüğü 7'nin üzerinde bir deprem. Onun için birkaç gün önce şunu söyledim: Tunceli'ye dikkat edin, Tunceli'yi depreme hazırlayın, Pülümür'ü depreme hazırlayın. “Gerçekten tehdit altındalar” dedi.

"İSTANBUL'DA HİÇBİR RİSK OLMADIĞINI SÖYLEYEN UZMANLAR..."

Öğretmen. Dr. Naci Görür, İstanbul bölgesinde ayrım çizgisi olmadığını iddia eden uzmanlara tepki göstererek, "Öncelikle bunu söyleyenler bilim adamı değil.

Unvan sahibi olmanız bilim insanı olduğunuzu göstermez."

Bilim insanı, araştırma yapan, araştırma sonucunda verileri toplayan, bunları laboratuvarda analiz edip yorumlayan, sunan ve uluslararası kamuoyuna yayınlayan kişidir. "Hiç yayınlamayan bir adam bilim adamı değildir" dedi.

Kaynak: haberler.com