Bakım merkezinde kalanların 500 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen müdür yardımcısı tutuklandı Bakım merkezinde kalanların 500 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen müdür yardımcısı tutuklandı

Naci Görür'den Övgün Ahmet Ercan'a "Deprem" Yanıtı: "Kendinize Gel"

Deprem bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da her an yıkıcı bir deprem olabileceği uyarılarını sıkça dile getiren uzmanlara yönelik Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın eleştirilerine yanıt verdi.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da her an deprem olacağını gösteren bir tane kanıt gösterin size inanayım!" diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'a cevap verdi. Görür, depremi değil, depreme karşı alınacak önlemleri konuştuklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, zaman zaman, X’te yazışmalarınızı, sorularınızı, düşüncelerinizi okuyorum. Çoğunuz olumlu yönde ve olması gereken şekilde konuşuyorsunuz. Ama kimi arkadaşlarım sanki bu ülkede depremin konuşulmasından rahatsız oluyor. Korkmalarını anlıyorum. Korku insani bir duygu ama daha dün on binlerce canımızı kaybettiğimiz bir ortamda ülkemizdeki kentleri deprem dirençli yapalım, insanımız ölmesin söyleminden niye rahatsızlık duyarlar ki. Biz burada depremi değil depreme karşı önlem alalımı konuşuyoruz. Lütfen içinize sevgi dolsun, kendinize gelin."

Övgün Ahmet Ercan'ın, İstanbul'da her an büyük bir depremin meydana gelebileceği uyarılarına eleştiriler getirmesi ve deprem konusundaki tartışmalar, deprem bilimi ve risk yönetimi alanındaki farkındalığı artırmaya yönelik bir süreci yansıtıyor. Bu tür tartışmalar, toplumun deprem gerçeğiyle yüzleşmesi ve alınması gereken tedbirlerin öneminin vurgulanması açısından büyük önem taşıyor

Kaynak: Cumhuriyet