CHP'den Taksim Açıklaması: "Biz Taksim'den Vazgeçmiyoruz…" CHP'den Taksim Açıklaması: "Biz Taksim'den Vazgeçmiyoruz…"

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen "Depreme Dirençli Kentler Sempozyumu"nda depreme dirençli kentlerin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Görür, Türkiye'de ilk kez 'Dirençli Kentler' deyimini gündeme getirdiğini belirtti.

Görür, konuşmasında, günümüzde birçok insanın ve siyasetçinin "dirençli kentler" kavramını kullanmaya başladığını ifade ederek, depremin bir gerçeklik olduğunu ve bu coğrafyada milyonlarca yıl devam edeceğini vurguladı. Depremle yaşamanın bir gerçek olduğunu belirten Görür, her depremde binlerce kişinin toprağa verilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi ve bu nedenle deprem dirençli kentlerin önemini vurguladı.

Prof. Dr. Görür, Doğu Anadolu Fayı'nın zamanı geldiğinde depremi üretebileceğine dikkat çekerek, bu bölgenin sürekli olarak 7 ve üzerindeki depremlerle tahrip olduğunu ifade etti. Depremin bir gerçeklik olduğunu belirten Görür, "Deprem olacak mı?" sorusunun akla gelmesinin, güneşin doğup doğmayacağını sormak kadar anlamsız olduğunu söyledi.

Doğu Anadolu Fayı'nın kırılması durumunda ortaya çıkacak olan enerjiyi anlatan Görür, bu fayın kırılmasıyla ortaya çıkacak enerjinin tam 5 milyon ton dinamitin aynı anda patlaması gibi muazzam bir güç olduğunu belirtti.

Deprem konusunda uyarılarda bulunan Görür, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın hangi illerden geçtiğini da paylaştı: Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Bingöl, Elazığ, ve Muş'a kadar devam eden Doğu Anadolu Fay Hattı, Erzincan'la birlikte Kuzey Anadolu Fay Hattı'yla birleşiyor. (Sözcü)

Editör: DS Haber