İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, Güney Amerika'dan Türkiye'ye kokain sevk etmeye çalışan organize suç örgütüne yönelik İstanbul ve Bursa'da "Narkoçelik-20" operasyonları düzenlediğini açıkladı.


Operasyonlarda 373 kilo kokain ele geçirilirken, 9 şüpheli yakalandı.



Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyonun detaylarını şu ifadelerle anlattı:

"Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde;  İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Ülkemize gönderilen uyuşturucu maddelerin Bursa’nın Gemlik limanındaki konteyner içerisinde gizlendiğinin tespit edilmesi üzerine İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün destekleriyle İstanbul ve Bursa’da “NARKOÇELİK-20” operasyonları düzenlendi."

Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü

Ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kararlı olduklarını vurgulayan Yerlikaya, operasyonların artarak devam edeceğini bildirdi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ile operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası dizinle" dedi.

Kaynak: KARAR