İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı

NASA Başkanı Bill Nelson'dan Astronot Frank Borman İçin Taziye Mesajı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Başkanı Bill Nelson, emekli astronot Frank Borman'ın 95 yaşında hayatını kaybetmesi üzerine duygusal bir taziye mesajı yayımladı. Nelson, Borman'ı NASA'nın en başarılı isimlerinden biri olarak anarak, uzay kariyerinde elde ettiği büyük başarılara vurgu yaptı.

Emekli astronot Frank Borman'ın ABD Hava Kuvvetleri sonrasında NASA'da görev aldığını hatırlatan Nelson, Borman'ın "Apollo 8" uzay mekiğinde komutanlık ve "Gemini 7" uzay mekiğinde görev yaptığına dikkat çekti.

Nelson, taziye mesajında, "Frank Borman'ın NASA'ya ve ulusumuza yaptığı hizmet, Artemis Nesli'nin yeni kozmik sınırlara ulaşmasını şüphesiz körükleyecektir." ifadelerini kullandı.

NASA'nın Apollo Projesi kapsamında geliştirdiği "Apollo 8" uzay mekiğinin Ay yörüngesini 10 kez kat ettiğini anımsatan Nelson, Artemis misyonuyla NASA'nın Ay'a dönüş projesini ve uzun vadeli hedefini vurguladı. Yunan mitolojisindeki Apollo'nun ikiz kız kardeşi Artemis'ten ismini alan programla NASA, en erken 2025 yılında astronotları yeniden Ay'a göndermeyi planlıyor.

NASA'nın uzun vadeli hedefi arasında Mars'a insan gönderme amacını taşıyan daha iddialı uzay yolculuklarına bir sıçrama tahtası olacak Ay kolonisi kurma bulunuyor.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi