ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı

İsrail ile Hamas arasındaki savaş 7 Ekim'den bu yana devam ederken, saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı da her geçen gün artıyor.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'deki Cumhuriyetçi senatörlerin toplantısına video konferans yoluyla katıldı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin konuştu.

Toplantıda hazır bulunan bir Senato üyesine göre Netanyahu, ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in ülkede seçim çağrısını bir kez daha eleştirerek, İsrail başbakanının 7 Ekim'den sonra süreci yanlış yönettiğini iddia etti ve Schumer'in sözlerini 'şok edici' olarak nitelendirdi. "müdahale" diye tanımladı.

Netanyahu'nun Gazze'de "hedeflerine ulaşana kadar" bölgedeki saldırılara devam edecekleri mesajını verdiği iddia edildi.

Netanyahu, Gazze'nin güneyindeki saldırılardan kaçan Filistinlilerin sığındığı Refah şehrine saldırı planını onayladığını, sivillerin bölgeden uzaklaştırılmasına yönelik planı da "yakında" onaylayacağını söyledi.

Kaynak: karar