AB Adalet Divanı'ndan Türklere vatandaşlık konusunda karar AB Adalet Divanı'ndan Türklere vatandaşlık konusunda karar

İsrail televizyonu Channel 12, anonim özel kaynaklara dayanarak Mossad şefi David Barnea'nın Hamas'la bir mahkum takası anlaşmasına varılmasının mümkün olduğuna inandığını söylediğini, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ise sunulan ayrıntılara itiraz ettiğini bildirdi.

Kanala göre, Barnea'nın imzalanabileceğine inandığı anlaşmanın ayrıntıları arasında 40 İsrailli mahkumun serbest bırakılması ve Gazze'nin kuzeyinde yaşayanların başka hiçbir koşul olmaksızın evlerine dönmesi yer alıyor.

Kanal, Başbakan'ın anlaşmayı İsrail açısından "zayıf" bulduğunu ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın işgaline hazırlık yapılması yönünde talimat verdiğini belirtti.

Aynı kaynağa göre İsrailli savaş kabinesi üyeleri Benny Gantz ve Gadi Eisenkot, Barnea'nın tutumunu destekledi ancak bu, Netanyahu'nun anlaşmaya karşı çıkmasını ve reddetmesini engellemedi.

NE OLMUŞTU?

Mossad şefi David Barnea liderliğindeki İsrail heyeti, Gazze'deki mahkumların serbest bırakılmasına ilişkin yeni tur müzakereler için 18 Mart'ta Katar'ın başkenti Doha'ya gitti.

İsrail basını, Mossad yöneticisi liderliğindeki İsrail heyetinin Doha'ya gelmesiyle Hamas ile Tel Aviv arasında tutuklu değişimine ilişkin görüşmelerin resmen başladığını duyurmuştu.

Heyette İsrail ordusunda kaçırılan ve kayıp kişiler dosyasından sorumlu Nitzan Alon'un da bulunduğu bildirildi.

İsrail televizyonu haber kanalı Channel 12, müzakerelerin yaklaşık iki hafta sürebileceğini bildirdi.

Kaynak: karar