Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı Gazze'de ölü sayısı 35 bin 386'ya ulaştı

Netanyahu'nun danışmanı yarı çıplak Filistinlilerin gözaltına alınmasını skandal sözlerle savundu!


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun danışmanlarından Mark Regev, İsrail ordusunun onlarca yarı çıplak ve kelepçeli Filistinliyi gözaltına almasını savundu ve şunları söyledi: "Burası Ortadoğu ve iklim oldukça sıcak."


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun danışmanı Mark Regev, sosyal ağlarda yankı bulan görüntüleri inanılmaz açıklamalarla savundu.


Sky News'e konuşan Regev, sunucunun yan yana dizilmiş, kelepçeli ve iç çamaşırlı onlarca Filistinlinin görüntülerine ilişkin sorusuna yanıt vererek sosyal medyada tepkilere yol açtı.


Regev, "Öncelikle Orta Doğu'da olduğumuzu ve iklimin oldukça sıcak olduğunu unutmayın" dedi. "Özellikle güneşli günlerde gömleğinizi çıkarmanızın istenmesi hoş olmayabilir, ancak bu dünyanın sonu değil."


Gözaltındaki bazı Filistinlilerin Hamas üyesi olmadıklarının açık olması nedeniyle serbest bırakıldığını hatırlatan sunucu, İsrail ordusunun bu hakkı olmadığını belirterek, danışmana Cenevre Sözleşmesi'ni ihlal edip etmediklerini sordu.


Meclis Üyesi Regev, görüntülerin resmi materyal teşkil etmediğini ve videonun nasıl yayıldığının izlenmesi gerektiğini söyleyerek, İsrail'in bu konuda sorumlu tutulamayacağını ima etti.


Sunucu Regev'e şöyle tepki gösterdi: "İsrail ordusu tarafından vurulduğu ortaya çıkarsa bunun Ortadoğu'daki sıcaklıkla hiçbir ilgisi yok."


Ev sahibi İsrail'in Cenevre Konvansiyonu'nu ihlal etmesiyle ilgili sorularını tekrarladığında köşeye sıkışan Regev, şunları söyledi: "Uluslararası hukuku o düzeyde bilmiyor."


İsrail devlet televizyonu KAN'ın sosyal medya hesabında paylaştığı görüntülerde İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde gözaltına aldığı onlarca Filistinli yarı çıplak ve kelepçeli halde yan yana sıralanmış halde görülüyor. Görüntüler sosyal ağlarda tepkilere yol açtı.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi