ABD Valisi Kathy Hochul yaptığı açıklamada, New York polisinin şehrin büyüyen metro sistemindeki en işlek istasyonlarda yolcu çantalarını aramasına yardımcı olmak için 750 eyalet Ulusal Muhafız askerini görevlendireceğini duyurdu.  
Reuters haberine göre Hochul, amacın suçu caydırmak olduğunu ve New York Eyalet Polisi ile devlet kontrolündeki Metropolitan Ulaşım Otoritesi Polisi'nden 250 ek polis memurunun yaptırımlara katılacağını söyledi. Hochul, konuşlandırma kararının toplu taşıma çalışanlarına yönelik son saldırılara tepki olarak alındığını söyledi.

Polis verilerine göre Şubat ayında metrodaki suçlar 2023 yılının aynı ayına göre yaklaşık yüzde 15 azaldı. Hochul, "İşlerin iyiye gittiğini söylemek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamaz. Özellikle de birisinin boğazından bıçaklandığını veya metro raylarına atıldığını yeni duyduğunuzda. Bunun psikolojik bir etkisi var" ifadesini kullandı.

Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Federal ve eyalet liderleri tarafından ortaklaşa kontrol edilen bir askeri güç olan New York Ulusal Muhafızlarına bağlı askerler, barış zamanında tutuklama yapma yetkisine sahip değil ancak bunu yapan polis memurlarına yardımcı olacaklar. 
Polis memuruyken metroda devriye gezen Demokrat New York Belediye Başkanı Eric Adams, Ocak ayında saldırı ve soygunlarda yaşanan artışın ardından Şubat ayında metroya yaklaşık 1000 ekstra polis memuru gönderdiğini söyledi.  
Geçtiğimiz çarşamba günü metrolarda bagaj kontrollerinin başlayacağı duyurulmuştu.

Kaynak: Karar