Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından organize edilen Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali'nin 41.'si, New York'un Manhattan bölgesinde muhteşem bir katılımla gerçekleşti.

İletişim Başkanlığı'nın destekleriyle düzenlenen etkinlik, bu yıl Madison Caddesi 38. Sokakta başladı. Türk-Amerikan toplumunun yanı sıra KKTC, Azerbaycan ve Türk dünyasından da yoğun katılımın olduğu etkinlikte, birçok Türk derneği, sivil toplum kuruluşu ve okul öğrencileri gösterilerle renk kattı.

Kortej yürüyüşü, Madison 38. sokaktan başladı ve Madison Meydanı Parkı'nda devam etti. Türk sanatçıların ve folklor ekiplerinin performansları büyük beğeni topladı. Festival alanında Türk mutfağının lezzetleriyle misafirler şenlendi.

İsrail'den Gazze'ye saldırı: Ölü ve yaralılar var İsrail'den Gazze'ye saldırı: Ölü ve yaralılar var

Etkinliğe katılan Türk diplomatlar ve sivil toplum liderleri, Türk-Amerikan toplumunun başarılarına vurgu yaparak birlik ve dayanışma mesajları verdi. Washington Büyükelçisi Sedat Önal, Türk-Amerikan toplumunun Amerika'daki başarılarından gurur duyduklarını belirtti.

Festivalin sonunda sahne alan sanatçı Rafet El Roman, 41 yıldır devam eden bu kutlamaya katkı sağlayanlara teşekkür etti ve unutulmaz bir performans sergiledi.

Kaynak: Dha