Kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklanıp sağlık sebepleriyle tahliye edilen sosyal medya fenomeni Nihal Candan, cezaevindeki koğuş arkadaşı Seçil Erzan'ı anlattı. Candan, Erzan'la vakit geçirmek istemediğini ve onun sürekli panik halinde olduğunu, adeta savaş modunda olduğunu ve ölüm korkusu yaşadığını dile getirdi. Ayrıca Candan, Erzan'ın masum olduğunu düşündüğünü belirtti.

Cezaevindeki deneyimlerini bir YouTube kanalında paylaşan Nihal Candan, Erzan ile vakit geçirmek istemediğini belirtti ve onun sürekli endişeli bir ruh halinde olduğunu, adeta bir savaş modunda olduğunu ifade etti. Ayrıca Erzan'ın, diğer mahkumlar gibi cezaevinde normal bir yaşam sürmekte zorlandığını ve sürekli işlerle meşgul olduğunu aktardı. Candan, "O içeri bizden 7 ay önce girmiş. Açıkçası onunla çok kalmak istemiyordum çünkü karşımızda sürekli panik halinde, savaş modunda, ölüm korkusu yaşayan birisi olması kardeşim Bahar’la bize iyi gelmeyeceği için" ifadelerini kullandı.

Seçil Erzan'ın masum olduğunu düşündüğünü ifade eden Candan, Erzan'ın işlerinin iddia edildiği kadar kötü olmadığını ve en fazla mesleki hatalar yapmış olabileceğini savundu. Ancak Candan, Erzan'ın cezaevi koşullarında mutlu olmadığını ve onunla aynı koğuşta kalmaktan hoşlanmadığını belirtti. Her iki mahkumun da, cezaevi hayatını zorlaştıran durumlarla başa çıkmak için beyni meşgul etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı! Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı!

Seçil Erzan’ın masum olduğunu düşündüğünü belirten Nihal Candan, “Masum olduğunu düşünüyorum onun. Söylenilen kadar değildir. En fazla mesleğinde bir şeyleri kapatmak için hata yapmış ya da bir üst yönetime söylememiştir yani.” diye konuştu. Candan, "Seçil Erzan mutlu muydu sizinle aynı koğuşta kalmaktan” sorusuna da ise “Onun işi daha zordu, iki deli. Deli derken bu kızlar cezaevinde gibi davranmıyor; kilo, saç cilt bakımı konuşuyorlar. Bu beyni oyalamak gerekiyordu." yanıtını verdi.

Kaynak: KARAR