Sosyal medya fenomeni Candan kardeşlerden Nihal, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklandıktan sonra cezaevinde yemek yemeyi reddederek protesto başlattı. Bu eylem sonucunda anoreksiya hastalığına yakalanan Nihal, 37 kiloya kadar düştü. Hastalıkla mücadele ederken psikolojisinin de bozulduğu belirtildi.

Türkan Şoray iki hafta karantinada kalacak Türkan Şoray iki hafta karantinada kalacak

İki kardeş, Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutulurken Nihal'in yeme alışkanlığının bozulmasıyla anoreksiya nevroza adı verilen hastalığa yakalandığı ortaya çıktı. Psikolojik durumu da bozulan Nihal, cezaevinde tedavi görmeye başladı.

Kardeşlerin avukatı Kasım Ergün, Nihal'in tutuklanmasını protesto etmek için yemek yememeye başladığını ve bu durumun kalıcı hale geldiğini açıkladı. Nihal'in psikolojisinin bozulduğunu ve "Cennete gitmek istiyorum" dediğini belirtti.

Nihal'in annesi Umut Candan, kızının tahliyesi sonrasında durumunu açıkladı. Bahar Candan'ın ablasına iyi baktığını ifade eden Umut Candan, kızlarının artık sosyal medya kullanmayacaklarını duyurdu. Nihal'in rüyalarında sık sık Bahar'ı sayıkladığını söyleyen Umut Candan, kızını ilk kez sokağa çıkardığını ve moral olması için kuaföre götürdüğünü aktardı. Nihal'in annesine "Her şey sosyal medya yüzünden oldu, bir daha kullanmayacağım" dediği belirtildi.

Kaynak: milliyet