Güney Kore'nin nüfus krizine çözüm arayışında önemli bir adım atılıyor. Seul merkezli inşaat firması Booyoung Group, çalışanlarını teşvik etmek amacıyla çocuk sahibi olmaları halinde cömert bir ödeme yapacak. Her bir çocuk için 75 bin dolarlık ödeme yapılacak olan bu programla, firma, ülkenin doğum oranındaki düşüşe karşı mücadele etmeyi hedefliyor.

ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı

Bu teşvik programı, herhangi bir çalışanın çocuk sahibi olması durumunda geçerli olacak ve çocuk sayısında bir sınırlama bulunmayacak. Booyoung Grubu Başkanı Lee Joong-keun, şirketin bu adımıyla, çalışanların çocuk yetiştirmenin mali yükünü hafifletmeye ve ülkenin nüfus sorununa çözüm sunmaya katkıda bulunmayı amaçladıklarını vurguladı.

Ayrıca, şirket, üç çocuğu olan çalışanlara ek avantajlar da sağlayacak. Hükümetin inşaat için arazi sağlaması durumunda, üç çocuğu olan çalışanlara 300 milyon Kore wonu (yaklaşık 250 bin dolar) nakit veya bir konut arasında seçim yapma imkanı sunulacak. Bu adımlarla Booyoung Group, ülkenin geleceği için doğumları teşvik etmeyi ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeyi hedefliyor

Kaynak: karar